Opened 10 years ago

Closed 10 years ago

Last modified 9 years ago

#4249 closed defect (notsugar)

"Clear" button appears as "C ear" on XO-1.5

Reported by: greenfeld Owned by: garycmartin
Priority: Unspecified by Maintainer Milestone:
Component: Calculate Version:
Severity: Unspecified Keywords:
Cc: godiard Distribution/OS: OLPC
Bug Status: Unconfirmed

Description

The "Clear" button appears as "C ear" (no l) on XO-1.5 in Calculate-41/OLPC 13.1.0 os12.

I rebooted the XO to see if was a graphics driver problem but the issue persisted.

Attachments (2)

Screenshot of %22Calculate Activity%22.png (52.3 KB) - added by erikos 10 years ago.
Calculate with more 'i's and 'l's between the 'C' and 'r' ('Clllliiir')
Screenshot of %22Calculate Activity%22.2.png (52.1 KB) - added by erikos 10 years ago.
no character behind the 'i's and 'l's

Download all attachments as: .zip

Change History (10)

comment:1 follow-up: Changed 10 years ago by erikos

  • Owner changed from rwh to garycmartin
  • Status changed from new to assigned

Gary, the Calculate component still defaults to rwh, shall I assign it to you?

comment:2 in reply to: ↑ 1 ; follow-up: Changed 10 years ago by garycmartin

Replying to erikos:

Gary, the Calculate component still defaults to rwh, shall I assign it to you?

If you can change the component default to me that would be great, thanks.

comment:3 in reply to: ↑ 2 Changed 10 years ago by erikos

Replying to garycmartin:

Replying to erikos:

Gary, the Calculate component still defaults to rwh, shall I assign it to you?

If you can change the component default to me that would be great, thanks.

Done, cheers.

comment:4 Changed 10 years ago by walter

I don't recall filing a ticket on this, but I had similar problems at least as far back as OS11 on the VGA output display, but had not seen it otherwise. Only narrow letters and only at certain font sizes (was worse when the font was large, which surprised me).

Changed 10 years ago by erikos

Calculate with more 'i's and 'l's between the 'C' and 'r' ('Clllliiir')

Changed 10 years ago by erikos

no character behind the 'i's and 'l's

comment:5 Changed 10 years ago by erikos

See #4267 for another occasion of this. Attached are screenshots that show the issue. If there is a character following a 'i' or 'l' the 'i' or 'l' is not displayed.

comment:6 Changed 10 years ago by erikos

dsd_: #4249 is probably related to a patch that i wrote
dsd_: in the chrome driver
dsd_: which fixed a different type of text rendering corruption

comment:7 Changed 10 years ago by dsd

  • Resolution set to notsugar
  • Status changed from assigned to closed

This is a graphics driver bug. http://dev.laptop.org/ticket/12354

comment:8 Changed 9 years ago by dnarvaez

  • Milestone 0.98 deleted

Milestone 0.98 deleted

Note: See TracTickets for help on using tickets.