Opened 9 years ago

Closed 9 years ago

Last modified 8 years ago

#3479 closed defect (fixed)

Abacus puts black text on dark submenu background

Reported by: greenfeld Owned by: walter
Priority: Unspecified by Maintainer Milestone:
Component: Abacus Version: Unspecified
Severity: Unspecified Keywords: 12.1.0
Cc: manuq Distribution/OS: OLPC
Bug Status: New

Description

Abacus-32 in OLPC 12.1.0 os7 uses Black fonts on top of Sugar's almost-black menu-bar background when customizing an Abacus.

This is hard to read.

Change History (9)

comment:1 Changed 9 years ago by walter

Hmm. I am not doing anything special re setting the label font color... should be using whatever the default is, which used to be white. Will investigate.

comment:2 Changed 9 years ago by manuq

  • Cc manuq added

comment:3 Changed 9 years ago by walter

http://git.sugarlabs.org/abacus/abacus-gtk3/commit/da59709d1ebf892a68866cf4a6e3ac4948672eb4 addresses this issue. But there is a new issue with the alert I added to let the user know that the abacus is loading. Same issue in Browse. We need to fix the style for both Alerts and Labels.

comment:4 Changed 9 years ago by walter

http://git.sugarlabs.org/abacus/abacus-gtk3/commit/c53b62316b18792c7c0f20a8f37b91649a854130 is a temporary work-around for the alerts. (Manuq: this same idea should work for Browse as well, but better yet, we should fix alert.py)

comment:5 Changed 9 years ago by walter

Should be fixed in Version 34.

comment:6 Changed 9 years ago by erikos

  • Keywords 12.1.0 added

There have been a recent fix to the artwork for the color on the alert: http://git.sugarlabs.org/sugar-artwork/mainline/commit/c90438297b7084aa9699e92d2d8eac9682ce741a which went into 0.96.0. Walter can you test if you still need the workaround for the alert? I did not get to an alert here so far.

Sidenote: with version 32 there is a traceback when clicking on the custom option: "global name 'Custom' is not defined". Might be fixed already in the latest version...

comment:7 Changed 9 years ago by erikos

  • Bug Status changed from Unconfirmed to New
  • Milestone changed from Unspecified by Release Team to 0.96

Ok, so both workarounds can go away: the alert labes have been fixed, and the label on the sub-toolbar we have a fix that is at least working for me (see #3558).

As well doing a custom abacus seems to work in the latest version.

One remaining issue with Abacus is, that with the new spin-button widget the custom button is drawn off the screen, filed #3563 for that.

comment:8 Changed 9 years ago by walter

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

Fixed in v34 (and in the Sugar style)

comment:9 Changed 8 years ago by dnarvaez

  • Milestone 0.96 deleted

Milestone 0.96 deleted

Note: See TracTickets for help on using tickets.